Uitdaging voor onze tentoonstelling in 2018

Ja, je leest het goed! Bijna iedereen heeft gevraagd om geen 5 jaar te wachten met onze volgende tentoonstelling. Daarom exposeren we binnen 3 jaar opnieuw, namelijk in 2018.

Fernande Authuys daagt elk van ons uit om tegen die tijd één of meerdere quilts af te werken op basis van het blok met de sprekende namen “dronkemanspad”, “chemin de l’ivrogne” of ook “drunkards path”! De quilts moeten volledig zijn met een top, een vulling en een achterkant. Iedereen beslist voor zichzelf over de kleuren, het globale patroon en de afmetingen. De quilts zijn immers voor jezelf. Klein of groot, donker of licht, om op te hangen of niet … Alles mag!

Als je “drunkards path” opzoekt op internet, vindt je vlot verschillende modellen, werkwijzen, afbeeldingen en filmpjes. De variaties met dat blok zijn eindeloos. Hierbij alvast enkele voorbeelden:

Andere benamingen voor “drunkards path” zijn: “Robbing Peter to Pay
Paul”, “Oregon Trail”, “Wanderer’s Path”, “Old Maid’s Puzzle”, “Boston Trail”, “Solomon’s Puzzle” en nog vele andere. Zoals bij de meeste blokken worden deze namen ook gebruikt voor totaal verschillende ontwerpen.

Veel quiltplezier!

Over Wouter

Gepensioneerde leraar informatica
Dit bericht werd geplaatst in Tentoonstellingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uitdaging voor onze tentoonstelling in 2018

  1. Fernande Authuys zegt:

    Bedankt Wouter ! mooie artikel !

    Like

Shrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.